Bemer in de medische wereld

Bemer in de medische wereld

In de medische wereld staan steeds meer artsen en specialisten open voor integrale geneeskunde. Het lichaam als een samenwerkend geheel beschouwen is daar een belangrijk onderdeel van. Fysische vaattherapie Bemer heeft inmiddels als complementaire behandelvorm al een duidelijk streepje voor. De artsen in Duitsland bijvoorbeeld bieden deze therapie aan als ‘persoonlijke gezondheidsdienst’ (IGEL Service) die door de patiënt moet worden betaald. In Duitsland heeft de Bemer al een leidende positie als het gaat om dergelijke diensten.

Certificering Bemer

Met de recente certificering is BEMER fysische vaattherapie op dit moment de unieke standaard. De werkingsmethode is nog niet geëvenaard en in de wereld kan niemand op dit moment aantonen een vergelijkbare duurzame werking te hebben zoals Bemer dat wetenschappelijk heeft aangetoond.

Artsen en opleiding microcirculatie

Daar in de opleidingen van artsen en specialisten het fenomeen microcirculatie lastig inzichtelijk te maken is (immers universiteiten hebben niet de beschikking over de microscopen zoals het instituut van microcirculatie in Berlijn) kan er van diepgaande scholing (nog) geen sprake zijn.

De farmaceutische industrie kan ook nog niet duurzaam ingrijpen daar er geen receptoren voor medicijnen zijn in dit belangrijke gebied van de microcirculatie. De praktijk leert bovendien dat als een Bemer gebruiker zijn arts om advies vraagt aangaande de inzet van de Bemer naast bestaande therapieën, dat een toelichting door o.a. de Bemer Artz referenten of toelichting door opgeleide Bemer Partners wenselijk is.

Bemer therapie, vasomotie en microcirculatie

De BEMER therapie realiseert bij dagelijks gebruik (2x per dag 8 minuten) en de inzet van het basisprogramma de verlichting van de volgende aandoeningen:

Aandoeningen die worden veroorzaakt door, complicaties veroorzaken of optreden in combinatie met en die verband houden met een verslechterde microcirculatie als gevolg van een gereduceerde vasomotie.

Bij het verouderen (of bij trauma’s) treedt bij de meeste mensen een (lokale) verslechtering van de vasomotie op. Oftewel een verslechtering van de spiercelwandfunctie in het vaatgebied dat via de vasomotie de microcirculatie moet optimaliseren. Dat is van groot belang omdat de microcirculatie plaatsvindt in het gebied van de haarvaten en uitsluitend daar vinden belangrijke processen plaats als de uitwisseling/afgifte van zuurstof en voeding (suppletie en medicatie) en de afvoer van afvalstoffen.

Het doel van de inzet van het medische systeem BEMER en toepassen van de fysische vaatherapie is het verhogen van de beperkte frequentie van het samentrekken van de kleine en zeer kleine precapillaire arteriële bloedvaatjes (<100 micron), zodat de bloedtoevoer in het capillaire netwerk (de haarvaten) wordt verbeterd. Oftewel een optimalisering van de microcirculatie.

Bemer en de wetenschap

In de afgelopen jaren is de fysische vaattherapie Bemer wetenschappelijk onderzocht op een aantal punten en deze resultaten zijn gepubliceerd. Alleen op grond van dit wetenschappelijke werk en de resultaten daarvan is het mogelijk geweest een certificering te behalen als fysische vaattherapie Bemer en een nieuwe en unieke vorm van vasculaire therapie te ontwikkelen.

In een volgende blog zullen wij ook de bemerkingen van de Nobel prijs winnaar Ignaro en het American Heartl ass instituut uitdiepen. Het resultaat is dat de fysische vaattherapie Bemer een nieuwe standaard is geworden, erkend met een certificering en met bewezen indicaties.

Op dit moment bevat de wetenschappelijke database meer dan 500 pagina’s aan wetenschappelijke studies naar een groot aantal toepassingen. Hiermee en met duizenden testimonials heeft de Bemer fysische vaattherapie haar nut en bijbehorende effect bewezen. Tot nu toe zijn, in PubMed 12 studies opgenomen, zijn er 3 boeken en ongeveer 50 andere publicaties gepubliceerd.

Bemer therapie en ziektebeelden

Bemer therapie is geen ziekte specifieke therapie. Vanwege de effecten op de microcirculatie verbeteren de aan en afvoer van zuurstof en voeding aan de lichaamscellen en kunnen deze cellen opnieuw grotere hoeveelheden energie produceren en leveren. Zo kunnen deze cellen hun taak met hernieuwde kracht hervatten. Door deze “toename in productie” en de uitbreiding van het aantal celproducten als gevolg daarvan, kan het lichaam zijn gewenste circulatie opnieuw activeren. Dit betekent dat het lichaam zichzelf helpt en genezing kan bevorderen door een betere verzorging en ont-zorging van alle lichaamscellen, die bij een verstoorde vasomotie c.q. microcirculatie onvoldoende verzorgd en ont-zorgd worden.

Bemer recensies

    Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten of over onze dienstverlening? Wat u ook wilt weten: vraag het ons gerust. Hartelijk dank voor uw interesse. We staan voor u klaar.

    Uw contactgegevens