Verbetering sportprestaties

Verbetering van sportprestaties door BEMER

Voldoende aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de weefselcellen die bij de verschillende processen betrokken zijn vormt een voorwaarde voor de gezondheid van het menselijk lichaam. Dit geldt ook voor de verbetering van de sportprestaties. De microcirculatie is verantwoordelijk voor de stofwisseling tussen cellen en het bloed. Wanneer de microcirculatie echter te zeer afgeremd wordt door een te beperkte beweging van de bloedvaten, beschikken cellen en weefsel over onvoldoende zuurstof en voedingsstoffen.

Door toepassing van de BEMER kan de te lage frequentie van de bewegingen van de haarvaten verhoogd worden waardoor ze beter kunnen presteren. Eigenlijk hetzelfde proces als de verbetering van sportprestaties. De BEMER therapie is een innovatieve en consequent doorontwikkelde versie van de “klassieke magneetveldtherapie” waarbij de gunstige effecten van een pulserend magneetveld gecombineerd kunnen worden met een speciaal elektromagnetisch signaal. Zo is het BEMER gelukt om een aantoonbaar medisch effect te bewerkstelligen met betrekking tot de microcirculatie.

De wetenschappelijk aangetoonde werking van de fysische vasculaire BEMER therapie mag echter niet verwisseld worden met de magneetveldtherapie waarvan het effect niet bewezen is. Talloze publicaties en wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de fysische vasculaire therapie BEMER een positieve invloed heeft op de microcirculatie en het regeneratieproces kan versnellen, waardoor er langer getraind kan worden. De therapie kan niet alleen gebruikt worden om sportieve prestaties te verbeteren, ze is ook uitermate geschikt om blessures te voorkomen of om hiervan juist sneller te herstellen.

De fysische vasculaire therapie BEMER verhoogt de sportieve capaciteit op aantoonbare wijze, zowel voor duursporters, topsporters, amateursporters en hobbyisten. Naast betere sportieve prestaties wordt ook de kwaliteit van leven duidelijk verhoogd. Sporters hebben baat bij de therapie omdat het lichaam sneller herstelt na een sportieve activiteit, minder trainingen overgeslagen hoeven te worden, het niveau van de trainingen kan toenemen, de wedstrijdvoorbereiding optimaal kan verlopen, de kans op blessures afneemt en het herstel van blessures bespoedigd wordt. Waar u de therapie ook voor gebruikt, de fysische vasculaire therapie BEMER versterkt het immuunsysteem en vermindert het risico op infecties.

Een verbetering van de sportprestaties is natuurlijk een relatief begrip. Er bestaan namelijk verschillende redenen waarom mensen sporten. De een verdient als topsporter zijn brood, de ander haalt voldoening uit duursporten en weer een ander houdt het liever op een laag niveau. Veel mensen vinden het leuk om in hun vrije tijd te sporten, soms alleen en soms met vrienden of kennissen. Een ding staat daarbij als een paal boven water. Een betere sportprestatie voelt gewoon ontzettend goed. Jij blij, iedereen blij. Ook hierbij speelt de fysische vasculaire therapie BEMER een rol van betekenis. Met andere woorden: Dat de fysische vasculaire therapie BEMER je sportprestaties verbetert is niet alleen bekend in de sportwereld.

Zorg dat u op de hoogte bent

    Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten of over onze dienstverlening? Wat u ook wilt weten: vraag het ons gerust. Hartelijk dank voor uw interesse. We staan voor u klaar.

    Uw contactgegevens

    Over sportprestaties

    Sport is de mooiste bijzaak van de wereld. Dat geldt niet alleen voor sportfans die hun favoriete club of sporters vanaf de zijlijn hartstochtelijk toejuichen, maar zeker ook voor een duidelijk meerderheid van alle mensen die als amateur of professional een sport uitoefenen. Het ene sluit het andere uiteraard niet uit! Dat sport niet alleen leuk is maar daarnaast ook nog eens heel gezond, is tegenwoordig bij de meeste mensen wel bekend. Winston Churchill beantwoordde eens een vraag van een verslaggever, hoe het toch kwam dat hij zo’n hoge leeftijd bereikt had, met het antwoord “no sports”. Om dit beroemde antwoord moeten de meesten tegenwoordig lachen. Nog afgezien van het feit dat het antwoord niet serieus bedoeld was. Churchill was in zijn jonge jaren een fanatiek sporter die er altijd naar streefde zijn grenzen te verleggen. Ook de medische wetenschap heeft de beroemde uitspraak van Churchill meermaals ontkracht. Het staat in ieder geval vast dat sporten gewoon leuk is voor zowel hobbyisten, amateursporters als topsporters. Maar binnen welke grenzen? Het ligt in de aard van de mens om te presteren. Het streven om zichzelf steeds weer te verbeteren is de mens eigen, zowel op het werk als thuis. Hetzelfde geldt begrijpelijkerwijs voor sportieve prestaties. Voor professionele sporters komt daar nog bij, dat ze ook nog eens een topprestatie willen leveren in hun discipline. Maar er is helaas ook een keerzijde van de medaille. Topsporters kunnen daarover meepraten. De wens naar betere sportieve prestaties is soms zo groot, dat sporters naar dopingmiddelen grijpen. Met name wielrenners weten inmiddels dat doping ook fatale gevolgen kan hebben en in het verleden zelfs tot de dood van enkele sporters geleid heeft.

    Op deze plek willen we niet ingaan op de gevaren van dopinggebruik, maar wijzen we liever op een volkomen legale en ook nog gezonde manier om de sportieve prestaties te verhogen. Een evenwichtige en doelgerichte training hoort daarbij, net als een gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Ook een goed functionerende stofwisseling en bloedsomloop spelen een niet te onderschatten rol. Laten we eerst de bloedsomloop eens nader bekijken. De bloedsomloop begint bij het hart, het centrale orgaan binnen het hartvaatstelsel. Wanneer onze organen een medaille zouden verdienen voor hun sportieve prestaties, dan zou het hart vast en zeker een gouden medaille winnen. Het hart pompt ons bloed op onvermoeibare wijze door het lichaam, iedere dag weer, vanaf onze geboorte tot het moment dat we sterven. De hartfrequentie (aantal hartslagen per minuut) bedraagt bij een volwassen persoon ongeveer 60 tot 80 slagen per minuut. Met elke hartslag wordt ongeveer 60 tot 80 milliliter bloed in de aorta gepompt. De aorta of hoofdslagader voert het bloed naar de grote bloedvaten van de grote bloedsomloop ‒ de slagaders. Dat gebeurt door de druk die in het hart geproduceerd wordt. Tijdens een mensenleven van ca. 70 jaar pompt het hart door middel van 2,5 miljard hartslagen circa 200 tot 250 miljoen liter bloed door onze bloedvaten ‒ is dat een topprestatie of niet? De slagaders vertakken zich steeds verder en worden vervolgens steeds kleiner en dunner. Ook de diameter neemt af. De allerkleinste bloedvaten worden ook wel capillairen genoemd. Het gebied van de allerkleinste bloedvaten wordt samen met de zones ervoor en erna de microcirculatie genoemd. De microcirculatie is van groot belang voor het organisme. Ze vormt een belangrijk bloedreservoir, is van invloed op de bloeddruk, stimuleert de warmte-uitwisseling en transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar de 80 tot 100 biljoen cellen waaruit het menselijk lichaam bestaat. Slakken en gifstoffen worden vervolgens uit de cellen afgevoerd.

    De microcirculatie heeft een vitale distributiefunctie. Hier worden weefsel en organen voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en worden afvalstoffen weer afgevoerd. Een ander belangrijk effect van een goed functionerende microcirculatie is de stimulering van het immuunsysteem. Welke invloed heeft echter een goed functionerende microcirculatie op de verbetering van sportieve prestaties? Deze vraag kan snel beantwoord worden: – Een goede doorbloeding zorgt voor de productie van voldoende biologische energie. – Daarnaast zorgt een goede doorbloeding voor voldoende aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het spierweefsel. – Een goed functionerende microcirculatie zorgt ervoor dat het lichaam na een training of andere lichamelijke inspanning sneller herstelt. Een goed functionerende microcirculatie is uiteraard niet alleen belangrijk voor topsporters en duursporters, maar zeker ook voor amateursporters en hobbyisten. Kortom, voor iedereen die zijn sportieve prestaties wil verbeteren. Zelfs goed getrainde sporters beschikken niet altijd over een optimale microcirculatie. Een foute voeding, stress (bijvoorbeeld als gevolg van een wedstrijd), psychische problemen, ziektes of een vatbaarheid voor een bepaalde aandoening kunnen zorgen voor een verstoorde bloedsomloop en stofwisseling. Deze factoren gelden ook voor amateursporters en hobbyisten. De vraag is natuurlijk wel in hoeverre je geneesmiddelen kunt slikken (wanneer deze niet door een arts worden voorgeschreven), zonder dat hierbij dopinggevaar op de loer ligt. In dat geval kun je beter op zoek gaan naar een manier om de lichaamscellen zonder geneesmiddelen weer fit te krijgen en zo op zoek te gaan naar betere sportieve prestaties. Ook hier ligt het antwoord bij de fysische vasculaire therapie BEMER.


    Team Manager Nederland
    Angelique de Bruijn
    info@best-aging.nl