gescheurde banden

Een behandeling met BEMER zorgt ervoor dat gescheurde banden snel herstellen

Op de eerste plaats maken we een onderscheid tussen een acute behandeling en een vervolgbehandeling. Een zwelling dient als eerste maatregel gekoeld te worden zodat deze minder wordt. Normaal gesproken blijken ca. 15 tot 20 minuten voldoende. Bovendien dient de gezwollen plek omhoog gelegd te worden.

Hierdoor stroomt er minder bloed naar de betreffende plek en wordt de pijn snel minder. Daarnaast is het raadzaam een drukverband aan te leggen. Raadpleeg vervolgens een arts. Al is het alleen maar vanwege het feit, dat een leek bijvoorbeeld een gescheurde enkelband niet of nauwelijks kan onderscheiden van een verstuikte enkel of een opgerekte enkelband. Een arts kan bovendien bepalen of een operatie noodzakelijk is of dat de gescheurde band op traditionele wijze kan genezen zonder operatieve ingreep.

In het geval van een operatieve ingreep worden de betreffende banden weer aan elkaar gemaakt of eventueel vervangen door andere lichaamseigen pezen. Bij een traditionele behandeling kan gedacht worden aan bewegingsoefeningen en krachttraining. Een steun- of gipsverband behoren eventueel ook tot de mogelijkheden.

Het genezingsproces van een gescheurde band vereist het nodige geduld, zowel bij een traditionele behandeling als bij een operatieve ingreep. In deze fase zijn niet alleen bewegingsoefeningen van groot belang, ook een betere doorbloeding speelt een belangrijke rol bij het genezingsproces.

Een betere doorbloeding zorgt er namelijk voor, dat het betreffende gebied beter voorzien wordt van voedingsstoffen. Hierdoor wordt de kans op een ontsteking minder. De fysische vasculaire therapie BEMER is hiervoor bijzonder geschikt. Deze therapie activeert de het zelfhelend vermogen van het lichaam en ondersteunt zo het herstel van wonden en ander letsel, waaronder gescheurde banden.

Door multidimensionale signalen wordt in het kader van een magneetveldtherapie een beperkte of verstoorde microcirculatie op effectieve wijze gestimuleerd en worden de belangrijkste lichaamseigen preventieve, regeneratieve en genezingsprocessen ondersteund. Het ondersteunende effect van de fysische vasculaire therapie BEMER bij het regeneratieve proces is meermaals wetenschappelijk aangetoond. De BEMER-therapie zorgt voor een verbeterde microcirculatie. Deze heeft op haar beurt een positief effect op het genezingsproces bij gescheurde banden, waardoor de lijdensweg flink verkort kan worden.

Wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van fysische vasculaire therapie BEMER

In talloze wetenschappelijke artikelen en observatiestudies is de effectiviteit van de fysische vasculaire therapie BEMER duidelijk aangetoond. Zo kon aangetoond worden dat het weefsel tot wel 30 procent meer zuurstof opnam.

Juist dit is het doorslaggevende effect van fysische therapie, ook bij een verstoord regeneratief vermogen. Het is niet overdreven om te stellen dat de fysische vasculaire therapie BEMER een mijlpaal vormt binnen de fysische vasculaire therapie. De therapie zorgt namelijk voor een duidelijk betere doorbloeding en draagt daardoor bij aan het herstel en betere prestaties van de bloedvaten.

Zorg dat u op de hoogte bent

    Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten of over onze dienstverlening? Wat u ook wilt weten: vraag het ons gerust. Hartelijk dank voor uw interesse. We staan voor u klaar.

    Uw contactgegevens

    Over gescheurde banden

    Het bovenste spronggewricht van de enkel verbindt de voet en het onderbeen met elkaar. Dit gewricht wordt door meerdere banden op zijn plek gehouden. De buitenste band bestaat uit drie onderdelen. Als eerste lopen er banden van het kuitbeen naar het sprongbeen en het hielbeen. Bovendien loopt er een band van de onderzijde van het scheenbeen naar het kuitbeen. Een gescheurde enkelband hoort tot de meest voorkomende sportblessures (ongeveer 20% van alle sportblessures). De meeste enkelbanden scheuren doordat de voet naar binnen knikt.