hernia

Fysische vasculaire therapie na een hernia

De fysische vasculaire therapie BEMER is een uitstekend alomvattend concept voor de complementaire behandeling van een hernia. Het klinische effect van deze therapie is in meerdere wetenschappelijke artikelen en observatiestudies aangetoond.

Therapie bij een hernia

Met de innovatieve fysische vasculaire therapie BEMER is het voor het eerst mogelijk om de belangrijkste aansturingsmechanismen te stimuleren wanneer de microcirculatie verstoord is. De meest recente inzichten op het reguleringsgebied van de doorbloeding van weefsel, zenuwen en humorale componenten lijken voor het eerst een veelbelovende methode te bieden om ook de beperkte of verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren. Tijdens de fysische therapie wordt een pulserend signaal door het lichaam verstuurd dat gebaseerd is op het bioritme van de patiënt.

Genezingsproces bij een hernia

Om te herstellen van een hernia is het absoluut noodzakelijk dat de toevoer van voldoende zuurstof en voedingsstoffen naar het aangetaste weefsel weer hersteld wordt. Uiteraard dient daarnaast de eventuele pijn bestreden worden. De doelgerichte behandeling van specifieke gebieden dient bij een hernia echter gepaard te gaan met fysische therapie, medische maatregelen of een operatieve ingreep. De afzonderlijke maatregelen zijn op zichzelf mogelijk onvoldoende.

Zorg dat u op de hoogte bent

  Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten of over onze dienstverlening? Wat u ook wilt weten: vraag het ons gerust. Hartelijk dank voor uw interesse. We staan voor u klaar.

  Uw contactgegevens

  Over hernia

  De verschillende wervels in de wervelkolom worden van elkaar gescheiden door tussenwervelschijven. Deze vangen tijdens het lopen de schokken op en zorgen ervoor dat de wervelkolom kan bewegen. Tussenwervelschijven bestaan uit een ring van vezelig kraakbeen en een geleiachtige kern. Wanneer deze ring scheurt en de geleiachtige kern naar buiten stulpt, spreken we van een hernia. Een groot deel van de rugklachten wordt veroorzaakt door problemen met een of meerdere tussenwervelschijven. De oorzaak van deze problemen hebben vaak de maken met slijtage van de tussenwervelschijven. De vezelige ring rond de geleiachtige kern wordt dan broos. Maar ook de geleiachtige kern wordt ouder en verliest het vermogen om water vast te houden. De kern wordt harder, kleiner en verliest zijn schokdempende eigenschappen. Tegelijkertijd neemt de afstand tussen de verschillende wervels af en raken de banden losser. De ring rond de kern stulpt uit tot hij uiteindelijk scheurt. Het optillen van zware voorwerpen en een slechte werkhouding gedurende langere tijd, bijvoorbeeld door gedurende langere tijd achter de computer te werken, drukken de wervels in een ongezonde positie.

  De fysische vasculaire therapie BEMER is een moderne complementaire wijze om een hernia te behandelen. BEMER verbetert de doorbloeding en ondersteunt de lichaamseigen herstelmechanismen en zelf genezende eigenschappen. Door jarenlang wetenschappelijk onderzoek hebben experts veel kennis opgedaan op het gebied van het menselijk bioritme. De verstoorde of beperkte microcirculatie wordt door middel van de fysische vasculaire therapie BEMER op effectieve wijze gestimuleerd. De meest doeltreffende en onderzochte fysische behandelwijze binnen de preventieve en complementaire geneeskunde stimuleert de pompende beweging van de kleinste bloedvaten door middel van elektromagnetische signalen. Hierdoor verbetert de doorbloeding in het betreffende gebied, worden lichaamscellen beter voorzien van voedingsstoffen en wordt de pijn bestreden.

  De fysische vasculaire therapie BEMER wordt toegepast voor de behandeling van het gehele lichaam en voor de intensieve behandeling van specifieke onderdelen van het lichaam. De sets worden geleverd met een gedetailleerde beschrijving en kunnen ook zonder problemen gebruikt worden door leken. Veel artsen en therapeuten hebben de BEMER-technologie inmiddels omarmd. De kans om blijvende schade te voorkomen hangt af van het stadium waarin de fysische vasculaire therapie BEMER toegepast wordt. Talrijke dubbelblindstudies hebben de effectiviteit van de fysische vasculaire therapie BEMER aangetoond.

  In de loop der jaren ontstaan er barsten in de tussenwervelschijven. Door verkeerde bewegingen stulpen ze uit en raken de zenuwen bekneld. Dit heeft niet alleen pijn tot gevolg. In sommige gevallen kan het zelfs leiden tot verlammingen. De tussenwervelschijven hebben een dempende functie. Ze liggen als waterkussentjes tussen de afzonderlijke wervels. De 23 schijven bestaan uit bindweefsel en verdelen de druk die op de wervelkolom wordt uitgeoefend. Vaak hangt een hernia samen met de leeftijd. Omdat de schokdempers te zeer belast worden, slijten ze. De zachte kern kan na verloop van tijd steeds minder water opslaan waardoor de tussenwervelschijven dunner worden. Door deze scheurtjes vinden water en weefsel hun weg naar buiten waardoor de schijven steeds dunner worden. Wanneer de wervelkolom belast wordt, drukt de zachte kern steeds weer tegen de vezelachtige, harde ring en puilt de inhoud van de tussenwervelschijf uit. Blijft de vezelachtige ring daarbij gesloten, dan verschuift de hele tussenwervelschijf. We spreken van een hernia wanneer de geleiachtige inhoud door de ring naar buiten steekt. In zeldzame gevallen raakt het naar achter verschoven weefsel los van de rest van de tussenwervelschijf en komt het in de het wervelkanaal terecht. Wanneer delen van de tussenwervelschijf op een zenuw drukken, ontstaat een hevige pijn. In theorie kan iedere tussenwervelschijf van zijn plek glijden, maar in de realiteit is de kans per schijf nogal verschillend. De tussenwervelschijven van de lumbale wervelkolom, in het onderste gedeelte van de rug, hebben hiermee het vaakst te maken. Tussenwervelschijven tussen de halswervels glijden minder vaak van hun plaats en een hernia aan de borstwervels komt extreem zelden voor.

  Het eerste symptoom van een hernia is pijn. Deze pijn kan echter ook veroorzaakt worden door slijtage. Omdat tussenwervelschijven steeds dunner worden, wordt de afstand tussen de wervels steeds kleiner en raakt het geheel van pezen, wervels, vezels en tussenwervelschijven uit evenwicht. Voor wat extra stabiliteit worden de wervels aan de randen wat dikker. Deze extra bescherming gaat echter ten koste van de flexibiliteit. De patiënt ervaart een stekende pijn wanneer hij zich bukt of te snel omdraait. Slijtage is een normaal verschijnsel naarmate de leeftijd vordert. Dit proces kan echter door verschillende factoren versneld worden, bijvoorbeeld door zware lichamelijke werkzaamheden of een slechte lichaamshouding. Ook onze genen spelen echter een belangrijke rol.

  Soms schiet een pijnscheut als een pijl door de rug, in andere gevallen komt de pijn zeer langzaam op. Zelfs hoesten en niezen zijn een ware kwelling. Het wordt bijzonder onaangenaam wanneer de pijn uitstraalt tot in de grote teen. Wanneer een tussenwervelschijf tegen het ruggenmerg of de wortel van het ruggenmerg drukt, ervaart de patiënt meestal niet alleen pijn op die bewuste plek. De zenuwen bedienen ook andere delen van de rug. Een hernia in de cervicale wervelkolom veroorzaakt ook pijn in armen en vingers. Bij een hernia in de lumbale wervelkolom kan de heupzenuw beklemd raken en zelfs pijn veroorzaken in benen en voeten. Wanneer de zenuw hevig of langdurig beklemd raakt, hebben patiënten vaak het gevoel dat ze op een mierenhoop liggen. Het been jeukt, tintelt en voelt in het ergste geval gevoelloos aan. In sommige gevallen kan incontinentie voorkomen.

  De traditionele behandeling van een hernia vergt veel geduld. Een goed functionerende bloedsomloop van het menselijk lichaam is een basis voor de gezondheid en voor het algemeen welzijn van de mens. Een goede doorbloeding zorgt voor voldoende aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afval- en gifstoffen. Ongeveer 74 procent van de bloedsomloop vindt plaats in de kleinste bloedvaten, de microcirculatie. Bij een verstoorde bloedsomloop zijn de cellen niet in staat om hun taken uit te voeren. Wanneer vervolgens structurele eiwitten, enzymen of informatie- of transporteiwitten ontbreken voor de stofwisseling van botten, spieren of banden, treden gezondheidsproblemen op, zoals bijvoorbeeld een hernia. Een hernia kent verschillende stadia en gaat gepaard met veel pijn en beperkte bewegingsmogelijkheden. Een beperkte doorbloeding kan een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van een hernia ‒ een goed functionerende microcirculatie is de basis voor een goede gezondheid.

  Het hart pompt iedere dag tot wel 10.000 liter bloed door het lichaam. Met behulp van de moderne fysische vasculaire therapie BEMER worden bloed en de verschillende bestandsdelen beter door het lichaam verspreid waarbij belangrijke processen in het lichaam beter ondersteund worden.

  Bij medische ingrepen in het menselijk lichaam wordt al lang gebruik gemaakt van chemische werkzame stoffen. Iedereen krijgt tijdens zijn leven talloze werkzame stoffen toegediend als gevolg van inentingen, infusen of medicijnen. Waar dient een fysische werkzame stof aan te voldoen? Het antwoord is duidelijk. De stof dient goed verdraagzaam te zijn en eenvoudig toegepast te kunnen worden. Bovendien dient het lichaam er goed op te reageren. Bekende fysische behandelmethoden zijn bijvoorbeeld therapieën op basis van warmte, licht, water of elektrische schokken.