reuma

BEMER therapie helpt bij reuma

De BEMER therapie vormt bij de behandeling van degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat zoals reuma een uitstekende aanvullende therapie die door veel artsen zelfs aanbevolen wordt. Het effect van deze therapie is in meerdere wetenschappelijke artikelen en observatiestudies aangetoond.

Reumatherapie

Met de nieuwe en innovatieve BEMER is het voor het eerst mogelijk om de belangrijkste processen van de microcirculatie bij problemen of ziekten op complexe wijze te stimuleren. De meest recente inzichten op het gebied van de regulering van de doorbloeding van weefsel en zenuwen lijken een veelbelovende methode te bieden om ook de beperkte of verstoorde doorbloeding van de organen te stimuleren. Tijdens de fysische therapie wordt een pulserend signaal door het lichaam verstuurd dat gebaseerd is op het bioritme van de patiënt.

Genezingsprocessen bij reuma

Het herstel van de aanvoer van voldoende voedingsstoffen naar de betreffende weefselcellen is een voorwaarde voor het genezingsproces bij degeneratieve aandoeningen aan het bewegingsapparaat, en daarmee ook voorwaarde voor de afname van reumatische klachten. Bij reuma dient een doelgerichte behandeling van individuele gebieden echter gepaard te gaan met fysische therapie of de inname van geneesmiddelen. Deze afzonderlijke maatregelen alleen zijn minder of helemaal niet succesvol.

Ondersteuning bij reuma door BEMER therapie

Veel gezondheidsproblemen, waaronder reuma, ontstaan niet omdat het controlesysteem van het menselijk lichaam faalt. Integendeel, het controlesysteem blijft meestal gewoon functioneren, maar wel op de foute plek, op het foute tijdstip of in een ander bioritme. Om deze reden zou het doel van elke therapie moeten zijn om de lichaamseigen controlemechanismen zo te stimuleren, dat de opgetreden stoornis op eigen kracht verholpen wordt door middel van natuurlijke mechanismen.

Geneesmiddelen helpen in dergelijke gevallen niet. Er bestaat geen effectief medicijn voor deze vorm van stoornis. Zelfs wanneer er wel een medicijn zou bestaan, zouden de werkzame stoffen als gevolg van een verstoorde microcirculatie de juiste plek niet of in onvoldoende mate bereiken. De benodigde dosis zou zo hoog moeten zijn, dat er behoorlijk wat bijwerkingen zouden optreden.

De effectiviteit van BEMER therapie bij reuma is wetenschappelijk aangetoond

De BEMER therapie is een wetenschappelijk aangetoonde en effectieve behandelmethode om de allerkleinste bloedvaten te stimuleren waardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen van en naar weefsel- en orgaancellen verbeterd wordt. Via elektromagnetische velden worden speciale stimulerende signalen door het lichaam verstuurd. Deze richten zich uitsluitend op de eigen ritmische beweging van de haarvaten en mogen niet verwisseld worden met magneetveldtherapie waarvan de werking niet is aangetoond. Hetzelfde geldt voor de lichtdouche. Hoewel beide therapieën gebruik maken van licht als fysisch medium, mag de lichtdouche niet vergeleken worden met een doelgerichte lasertherapie.

Zorg dat u op de hoogte bent

  Heeft u vragen over ons bedrijf, onze producten of over onze dienstverlening? Wat u ook wilt weten: vraag het ons gerust. Hartelijk dank voor uw interesse. We staan voor u klaar.

  Uw contactgegevens

  Over reuma

  Ongeveer de helft van alle reumatische aandoeningen zijn degeneratief van aard. Hierbij is sprake van slijtage. Deze vormen van slijtage wordt ook wel artrose genoemd. Het gaat met name om de grote gewrichten. Daartoe behoren de heupen en de knieën, maar ook de tussenwervelschijven en wervelkolom. Slijtage van de tussenwervelschijven is bijzonder pijnlijk. Slechts 10 procent van de gewrichtsaandoeningen betreft een ontsteking, de overige 90 procent zijn degeneratieve aandoeningen die niet behandeld kunnen worden met medicijnen of fysiotherapie.

  Pijn is altijd het eerste symptoom van reuma. Na verloop van tijd treden pas andere symptomen op. In het beginstadium bevindt de pijn zich hoofdzakelijk buiten het gewricht, bijvoorbeeld in de pezen en spieren. Deze pijn wordt ook wel mechanische pijn genoemd en wordt veroorzaakt door vermoeidheid en een te hoge belasting van de pezen en spieren. De chronische pijn die in een later stadium voorkomt is een vorm van ontstekingspijn. Doordat botweefsel en kraakbeen over elkaar heen schuren kan de binnenkant van het gewrichtskapsel ontstoken raken. Dit gaat gepaard met pijn en andere symptomen.

  Net als alle andere onderdelen van ons lichaam bestaat ons bewegingsapparaat uit verschillende soorten weefsel. Dergelijke structuren zijn zo sterk als de zwakste schakel. Sommige stoornissen aan het bewegingsapparaat hebben een genetische oorzaak en zijn om die reden moeilijk te behandelen. Reuma wordt meestal veroorzaakt door externe omstandigheden, zoals overbelaste gewrichten of zware arbeidsomstandigheden. Daarnaast kunnen andere factoren een rol spelen, zoals overgewicht en te weinig beweging. Deze kunnen echter door bepaalde profylactische maatregelen tegengegaan worden.

  Door een verstoorde verdeling van het bloed in de microcirculatie (bloedsomloop van de kleinste bloedvaten) kunnen zuurstof en voedingsstoffen het weefsel niet of nauwelijks bereiken. Als gevolg daarvan kunnen de cellen niet optimaal presteren. Wanneer vervolgens ook structurele eiwitten, enzymen of informatie- of transporteiwitten ontbreken voor de stofwisseling van botten, spieren of banden, kunnen gezondheidsproblemen optreden. Een goede microcirculatie zorgt ervoor dat andere maatregelen effectiever worden.

  Het menselijk lichaam bestaat uit 80 tot 100 biljoen cellen die via het bloed voorzien worden van zuurstof en voedingsstoffen. Het circuleert hiervoor door ons lichaam. Het gebied van de macrocirculatie wordt gevormd door het hart als grote zuigpomp en de grote slagaders. Door de in het hart geproduceerde druk stroomt het bloed door de grote slagaders. Omdat de slagaders zich na verloop van tijd steeds weer vertakken en ze daardoor steeds dunner worden, zijn ze uiteindelijk dunner en kleiner dan een menselijke haar. Deze druk is niet meer effectief bij de microcirculatie. Een goede doorbloeding is bij reuma van doorslaggevend belang. Reuma gaat gepaard met veel pijn, misvormingen en beperkte bewegingsmogelijkheden.

  Alle bloedvaten, met uitzondering van de haarvaten, zijn omhuld door een laagje spieren. Wanneer de spieren aangespannen worden, worden de bloedvaten samengedrukt. Het aanwezige bloed moet omgeleid worden. De hartklep zorgt ervoor dat het bloed niet terug kan stromen. De enige weg is vooruit, de slagader in. Dit samentrekken en weer ontspannen van de spieren noemen we ook wel vasomotie. De frequentie van deze bewegingen dient hoog genoeg te zijn om voldoende bloed rond te pompen en zodoende te kunnen voldoen aan de energiebehoefte van de cellen. Deze bewegingen vinden bij gezonde mensen zo’n drie tot vijf keer per minuut plaats. Door onvoldoende beweging, foute voeding of te veel stress bestaat de kans dat de frequentie van de vaatbewegingen afneemt. Bij oudere en zieke mensen kan het aantal bewegingen drastisch dalen tot slechts enkele bewegingen per tien minuten. Hierdoor raken lichaamscellen in nood en worden ze onvoldoende voorzien van voedingsstoffen. De afvalstoffen als gevolg van de stofwisseling kunnen niet op de juiste manier worden afgevoerd. Het gevolg: Het gaat steeds slechter met de reumapatiënt.

  Hoe kunnen we in het geval van reuma de vicieuze cirkel echter doorbreken en hoe voorkomen we dat de bloedvaten steeds minder bewegingen maken? Door de onregelmatige bewegingen van de allerkleinste bloedvaten stroomt er behoorlijk weinig bloed door het aangetaste weefsel. Aangezien de werkzame bestanddelen van geneesmiddelen over het bloed verspreid worden, zijn medicijnen ongeschikt als behandelmethode. De oplossing is een effectieve behandelmethode die het betreffende gebied niet door het bloed hoeft te bereiken. De fysische vasculaire therapie BEMER is daarom een bijzonder geschikte methode om reuma te behandelen. De therapie is niet chemisch, maar fysisch van aard en is een ware doorbraak gebleken.

  Sinds jaar en dag pompen we al chemische stoffen in het menselijk lichaam. Iedereen krijgt tijdens zijn leven talloze werkzame stoffen toegediend als gevolg van inentingen, infusen of medicijnen. Maar aan welke voorwaarden dient een fysische therapie te voldoen om reuma daadwerkelijk te kunnen behandelen? Het volgende is zeer duidelijk: De patiënt moet de behandeling uiteraard kunnen verdragen. Daarnaast moet het lichaam goed op de therapie reageren en dient deze eenvoudig toepasbaar zijn. Bekende fysische behandelmethoden zijn bijvoorbeeld therapieën op basis van warmte, licht, water of elektrische schokken.